Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Falafel med grønnkålsalat


2 voksne

1 pk Kikerter
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1/2 Chili
1 pk Bladpersille
1/2 ts Salt (B)
1 ts Spisskummen (B)
4 ss Hvetemel (B)
2 ss Stekeolje (B)
2/3 Brokkoli
1/2 Hvitløk
2/3 pk Grønnkål
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1/2 Granateple

Fremgangsmåte

Hell laken av kikertene og skyll under kaldt vann.

Finhakk sjalottløk, hvalparten av hvitløken og chili. Grovhakk persille.

Ha kikerter, sjalottløk, hvitløk, chili, persille, salt, spisskummen og hvetemel i en foodprosessor (bruk en stavmikser dersom du ikke har foodprosessor). Kjør på middels hastighet i 2-4 minutter. Kikertene skal ikke finmales. Du må muligens stoppe noen ganger for å dytte massen ned fra kantene. Dersom massen ikke kleber etter 3-4 minutter kan du tilsette litt mer hvetemel.

Bruk hendene og form boller av massen. Press de sammen til de er ca. 1 cm tykke.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en stekepanne. Stek falaflene til de er gylne på begge sider.

Grovhakk brokkoli. Finhakk hvitløk. Kutt grønnkål i strimler (kast de hardeste stilkene).

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en kjele. Ha i brokkoli og grønnkål. Vend godt om og la det surre i ca. 3 minutter.

Tilsett resten av hvitløken og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Rens kjernene ut av granateplet og dryss over like før servering.