Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ertesuppe med sprøstekt bacon og pannekaker


2 voksne

2 stk Egg
2.5 dl Melk
1 pakke Grov pannekakemix
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
1 pakke Mandelpoteter 100g
1.5 ss Stekeolje (B)
1 pakke Hermetiske grønne erter
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
6 dl Vann (B)
2 pakker Bacon i skiver
1 pakke Spinat 80g

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Bland sammen egg, melk og grov pannekakemix.

Skrell og grovkutt løk og hvitløk. Vask, skrell og kutt mandelpotetene i terninger på ca. 1x1 cm.

Stek løk, hvitløk og mandelpoteter på medium varme i en kjele med stekeolje i 3-4 minutter.

Sil laken av ertene og skyll de raskt. Tilsett erter, buljongterning og vann i kjelen med løk og poteter. Kok det hele under lokk i 15 minutter til potetene er møre.

Legg bacon på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek baconet gyllent og sprøtt i stekeovnen på 180 grader.

Stek pannekakene i stekepanne på medium varme. Bruk stekeolje etter behov.

Tilsett spinaten i kjelen og rør godt. Kjør suppen glatt i en blender eller med en stavmixer. Smak til med salt og pepper etter behov.

Servér suppen med lune pannekaker og sprøstekt bacon.