Logg inn

Empanadas


2 voksne

Kundens bilder

Smør 150g (B)
1/2 ts salt (B)
5 dl hvetemel (B)
1 dl vann (B)
1 egg (B)
1 Paprika
1/2 løk
1/2 hvitløk
1 pk Kjøttdeig fra Malmin & Orre på Klepp
1 ss tomatpuré

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Smelt smør i en gryte. Tilsett salt og mel. Rør sammen til du får en kornete deig.

Rør inn kaldt vann og kna deigen til den er smidig.

Kjevle ut deigen til størrelsen på en liten tallerken.

Stek grovkuttet paprika og løk sammen med finsnittet hvitløk i 2-3 minutter.

Tilsett kjøttdeig og tomatpuré. Stek til tapasdeigen er gjennomstekt (se tips).

Fyll deigen med kjøttmassen, brett deigen over og lukk igjen ved å klemme godt på kantene (se gjerne bildet på fremsiden).

Pensle sidene med egg og stek i ovn i ca. 15 minutter, til deigen er gyllen og fin (se tips).

Tips:

Tilsett gjerne litt paprikapulver (røkt om du har) i kjøttdeigen.
Lag gjerne et lite snitt øverst i empanadasene slik at dampen slipper ut under steking.