Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Empanadas


2 voksne

Smør 150g (B)
1/2 ts salt (B)
5 dl hvetemel (B)
1 dl vann (B)
1 egg (B)
1 grønn paprika
1/2 løk
1/2 hvitløk
1 pk kjøttdeig 360g
1 ss tomatpuré

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Smelt smør i en gryte. Tilsett salt og mel. Rør sammen til du får en kornete deig.

Rør inn kaldt vann og kna deigen til den er smidig.

Kjevle ut deigen til størrelsen på en liten tallerken.

Stek grovkuttet paprika og løk sammen med finsnittet hvitløk i 2-3 minutter.

Tilsett kjøttdeig og tomatpuré. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Fyll deigen med kjøttmassen, brett deigen over og lukk igjen ved å klemme godt på kantene.

Pensle sidene med egg og stek i ovn i ca. 15 minutter.