Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Couscous og laks med agurk- og eplesalat


2 voksne

1 pakke Laksefilet 360g
1 pakke Fullkornscouscous 150g
2 stk Tomater
1 bunt Vårløk
2 dl Vann (B)
2 ss Olivenolje (B)
0.75 ts Salt (B)
0.75 ts Paprikapulver (B)
Aluminiumsfolie (B)
1 stk Romanosalat
1 stk Agurk
1 stk Rødt eple
1 beger Rømmekolle
0,5-1 stk Lime

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Kutt laksen i ca. 2x2 cm store terninger.

Hell couscousen, rett fra pakken, utover i en stor ildfast form og legg lakseterningene på toppen.

Vask og grovkutt tomatene. Finsnitt vårløken. Legg tomatene og halvparten av vårløken i en kjele og tilsett vann, olivenolje, salt og paprikapulver. Kok opp under lokk og hell den kokende væsken utover den ildfaste formen med couscous og laks.

Dekk til med aluminiumsfolie og sett formen inn i ovnen. Stek i ca. 8 minutter til laksen er ferdig.

Vask, tørk og finsnitt salaten. Kutt agurken i strimler. Vask og riv eplet på den grove siden av et rivjern.

Legg salat, agurk, vårløk og eple i en bolle og tilsett rømme. Bland godt.

Topp laksen med nypresset limejus og server.