Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Chana masala med ris og mangochutney


2 voksne

1 pk Ris
3 Tomater
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1/2 Chili
2 ss Ingefær
1 pk Koriander
2 pk Kikerter
2 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1 ts Gurkemeie (B)
1 ts Garam masala (B)
1/4 ts Kanel (B)
Salt (B)
Pepper (B)
Sirup (B)
1/2 Sitron
1 glass Mangochutney

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Kutt tomat i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Hell laken av kikertene og skyll under kaldt vann.

Varm opp stekeolje i en stor stekepanne eller gryte med lokk. Ha i tomat, sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken blir blank.

Ha i Chilipulver, gurkemeie, garam masala og kanel. La det surre i ca. 2 minutter til.

Ha i kikerter og la det putre i 10-12 minutter. Rør om av og til. Dersom du synes at det koker seg litt tørt kan du tilsette noen spiseskjeer med vann.

Smak til med salt, pepper og sirup. Press i sitronsaft og 2/3 av korianderen.

Server retten rykende varm med kokt ris og manchochutney. Topp med resten av korianderen.