Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Chana mandela*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 225g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
2/3 pakke Mandler
1 ts Garam masala (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1/4 ts Kanel (B)
2 pakker Kikerter
3 ss Stekeolje (B)
1 boks Hermetisk tomat
ca. 1 ts Lønnesirup eller annen søtning (B)
1 pakke Koriander

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Grovhakk løk og hvitløk.

Ha mandlene i en foodprosessor, kjør til de nesten er helt pulverisert.

Ha deretter i sjalottløk, hvitløk, garam masala, chilipulver og kanel.
(Garam masala kan erstattes med spisskummen og kardemomme). Kjør videre til du har en smuldrete masse.

Sil laken av kikertene og skyll de i litt kaldt vann.

Varm opp olje til medium-høy varme i en gryte. Ha i mandelblandingen og stek den under omrøring i 4-5 minutter.

Ha deretter i kikertene, hermetisk tomat og sirup, skru ned varmen
og la det småkoke i 5-6 minutter.

Grovhakk koriander.

Servér kikertene sammen med fullkornsris og et dryss koriander på toppen.