Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Byggrynsrisotto med urtestekt hvit fisk i sesong


1 voksne

1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1 ss Stekeolje (B)
1 pakke Byggryn
4 1/2 dl Vann (B)
1/2 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong
1 ts Stians Urtehage
Salt (B)
1/2 stk Squash
1 liten pakke Bladpersille
1 pakke Parmesan
1/4 ts Pepper (B)
1/4 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell, finkutt og stek løk og hvitløk i en vid kjele med stekeolje på middels varme i 3-4 min.

Tilsett byggryn, vann og buljongterning. Kok under lokk i ca. 18 minutter.

Legg fisken i en ildfast form og strø over Stians Urtehage og et tynt dryss med salt.

Bak fisken i ca. 8-12 min, avhengig av tykkelsen. Når den flaker seg når man trykker lett på den med fingeren er den ferdig.

Riv squash på den grove siden av et rivjern.

Når byggrynrisottoen har kokt i 18 min, tilsettes squashen. Kok videre i 3-4 min. Dersom det fremdeles er mye væske igjen i kjelen kokes de siste minuttene uten lokk.

Finhakk persille.

Krydre byggrynsrisottoen med hakket persille, revet parmesan, pepper og salt etter smak.