Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Brandade med ovnsbakte grønnsaker og oliven


2 voksne

1 pakke Mandelpoteter 400g
Vann (B)
0,5-1 stk Blomkål
2 stk Gulrøtter
Pastinakk
Stekeolje (B)
Salt (B)
Bakepapir (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong 360g
2 dl Melk
1 ss Olivenolje (B)
0.33 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
1 pakke Parmesan 20g
1 glass Grønne oliven

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 grader varmluft.

Skrell potetene, del de i to og legg de i en kjele med vann som så vidt dekker. Kok under lokk i ca. 10 minutter til potetene er møre.

Kutt blomkålen i små buketter. Skrell og kutt gulrot og pastinakk i staver på ca 1x5 cm. Vend de i stekeolje og krydre med salt.

Legg grønnsakene utover et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ca. 25 minutter.

Kutt fisken i terninger på ca. 2x2 cm.

Når potetenes koketid er over siles vannet av og potetene legges tilbake i kjelen sammen med melk og olivenolje.

Bland godt sammen med en ballongvisp eller en potetmoser og tilsett salt og pepper.

Bland fisken inn i potetmosen og hell alt over i en ildfast form.

Riv over parmesan og sett formen inn i ovnen. Gjerne på samme brett som grønnsakene dersom du får plass. Stek i ca. 20 minutter.

Sil laken av olivenene og server den gratinerte brandaden med ovnsbakte grønnsaker.