Logg inn

Blomkålcurry med kikerter og fullkornsris


2 voksne

1 pk Ris
1 Løk
2/3 Hvitløk
1 ss Ingefær
2/3 Chili
1 pk Poteter
1 pk Blomkål
1 pk Grønnkål
1 boks Kikerter
1 ss Stekeolje (B)
1 ts Malt Koriander (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1/2 ts Gurkemeie (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
1 boks Hermetisk tomat
4 dl Vann (B)
1 Grønnsaksbuljongterning (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pk Koriander
1 glass Mangochutney

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skrell potetene og kutt dem i terninger på ca. 1x1 cm.

Del blomkål i buketter og snitt grønnkål. Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Stek sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili i en kjele med stekeolje på medium varme i 2-3 minutter.

Tilsett koriander, spisskummen, gurkemeie og chilipulver. La det surre i 2-3 minutter til.

Ha i potetterninger og blomkål. Bland godt sammen. Tilsett hermetisk tomat og vann med buljongterning. La det koke opp.

Skru ned varmen og la det hele småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Ha i grønnkål og kikerter. Smak til med salt, pepper og mer krydder om ønskelig. La det småkoke 2-3 minutter til.

Grovhakk koriander.

Server gryteretten rykende varm med ris, koriander og mangochutney.

Tips
Er du glad i godt krydret mat kan du øke mengden krydder.
Tilsett gjerne andre krydder som du liker.

Rester? Legg dette i en lukket beholder og oppbevar i
kjøleskap.

Mangochutney til overs kan brukes i svært mange indiske retter.