Logg inn

Biffgryte med sopp, villris og rosmarin


1 voksen

1 pk Villris
2/3 Løk
1 pk Aromasopp
1 Gulrot
1/2 Hvitløk
1 ts Smør (B)
1/4 pk Rosmarin
1 pk Biffkjøtt
2/3 ss Hvetemel (B)
1,5 dl Vann (B)
2/3 terning Kjøttbuljong
1 dl Fløte
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Rens og grovhakk løk, sopp og gulrot. Finhakk hvitløk. Fres dette i en gryte med smør på middels-høy varme i ca. 2 minutter.

Finhakk rosmarinblader.

Ha biffkjøtt, rosmarin og hvetemel oppi gryten med grønnsaker. Fres videre i 3-4 minutter til.

Tilsett vann med buljong og la det småkoke i ca. 8 minutter (se tips). Rør om av og til.

Rør inn fløte og smak til med salt og pepper (se tips). La det småkoke 2-3 minutter før middagen serveres.

Tips
Kok gjerne gryten med 1-2 hele kvaster rosmarin. Fisk ut
disse før servering.
Tilsett gjerne litt mer fløte enn det som står oppført om du
ønsker en fyldigere konsistens.
Server gjerne middagen med tyttebær, tyttebærsyltetøy
eller tyttebærgele.