Logg inn

Bakt hvit fisk i sesong med lun potetsalat, egg og rømmesaus


1 voksen

1 pk Småpoteter
1 pk Hvit fisk i sesong
1/2 ss Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1 Egg
1/2 bunt Vårløk
1/3 pk Gressløk
1/2 pk Sukkererter
1 ss Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 beger Rømmekolle
1 ss Melk (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft.

Vask og del potetene i to, legg i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 3 cm. Tilsett ca. 1 ts salt per liter vann. Kok i 15-18 minutter, til potetene er møre.

Legg fisken i en ildfast form. Hell over olivenolje og salt. Stek fisken i forvarmet ovn i 10-14 minutter, til den er gjennomstekt. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Kok opp en liten kjele med vann og legg i eggene. La de koke i 8-9 minutter. Avkjøl deretter i kaldt vann før de skrelles og kuttes i båter (se tips).

Finsnitt vårløk og gressløk.

Når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden til potetene så legges sukkerertene oppi. Når potetene og sukkerertene er ferdig kokt så siles vannet av. Bland deretter inn vårløk, olivenolje, salt og pepper.

Bland sammen gressløk, rømme og melk. Smak til med salt og pepper (se tips).

Server den ovnsbakte fisken med lun potetsalat og egg. Topp med rømmesaus.

Tips
Har eggene stått i kjøleskap så bør de ligge i kjelen mens vannet koker opp. Er eggene romtempererte så bør de legges i kjelen når det koker.
Ønsker du mer smak i rømmesaus så kan du tilsette 1-2 spiseskjeer med grov sennep.