Logg inn

Bakt fisk med kokte grønnsaker, reker og dillsaus


2 voksne

1 pakke Småpoteter 400g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Fennikel
1 stk Gulrot
1 pakke Sukkererter
1 pk Blomkål
0.5 stk Sjalottløk
1 ss Smør (B)
1 ss Hvetemel (B)
2.5 dl Melk
1 pakke Hvit fisk i sesong 360g
Salt (B)
Pepper (B)
1 liten pakke Dill
0.33 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
Muskat (Valgfritt)
1 pakke Reker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og legg potetene i en kjele. Fyll opp med vann slik at det dekker med 5 cm og tilsett ½ ts salt per liter vann. Kok under lokk i 15-20 minutter.

Vask og grovkutt fennikel. Skrell og kutt gulrot i 1 cm tykke skiver. Vask sukkerertene. Del blomkål opp i små buketter. Kutt stilken i samme størrelse som gulrot.

Når det gjenstår ca. 4 minutter av koketiden tilsettes grønnsakene i kjelen sammen med potetene. Sil av vannet før servering.

Skrell og finhakk sjalottløk.

Smelt smør i en kjele, tilsett sjalottløk og stek den blank i 1 minutt. Ha i melet og rør godt.

Tilsett melken, litt etter litt, under omrøring. Kok under lokk på lav varme i 10 minutter. Rør av og til slik at det ikke setter seg i bunnen.

Legg fisken i en ildfast form. Krydre med et lett dryss salt og pepper, og stek i ovnen i ca. 10 minutter til fisken er ferdig. Bruk en liten kniv for å sjekke om den er gjennomvarm.

Finhakk dill.

Krydre sausen med salt, pepper og finhakket dill. Tilsett malt muskat etter smak. Juster konsistensen med litt vann etter behov og tilsett rekene.

Servér fisken med kokte grønnsaker, poteter og varm rekesaus.

Tips:

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Knekk eggene i en bolle og tilsett melk. Pisk det hele godt sammen og
krydre med salt og pepper.

Skrell gulrot og vask squash. Skrell hvitløken. Riv squash, gulrot og hvitløk på den grove siden av et rivjern.

Stek grønnsakene i en stor stekepanne eller kjele med stekeolje i ca. 4 minutter.

Tilestt bacon og stek videre i ca. 1 minutt. Bland godt sammen.

Legg paideigen i en pai- eller ildfastform. Fordel grønnsaks- og baconblandingen utover og hell eggeblandingen over.

Topp med ost og sett det hele inn i ovnen. Stek i ca. 25 minutter. Rist litt på formen for å se om paien er ferdig. Den skal være fast og fin, ikke skvulpe.

Vask og riv salaten i biter.

Servér paien med frisk salat på siden.

Tips:

Bruk gjerne flaksalt og nykvernet
pepper på fisken før den stekes.