Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Bakt fisk i sesong med grønnsaksrøsti og grønn salat


2 voksne og 2 barn

1 pakke Matpoteter 450g
1 stk Blomkål
0,5-1 stk Hvitløk
1 stk Gulrot
0.5 ts Salt (B)
0.75 ts Stians Urtehage
3 ss Stekeolje (B)
Bakepapir (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong 540g
1.5 ts Stians Urtehage
Salt (B)
1 stk Romanosalat

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask og riv poteter med skall og blomkål på den grove siden av et rivjern.

Legg raspet i en stor bolle. Skrell hvitløk og gulrot. Riv de på den fine siden av rivjernet. Legg raspet i bollen med potet og blomkål. Tilsett salt og krydderblanding. Bland godt sammen.

Form potet og grønnsaksballer med hendene og klem ut så mye som mulig av væsken.

Legg de i en stekepanne med stekeolje og stek de i fem minutter på hver side på medium varme. Ikke prøv å snu de før de har fått en fin stekeskorpe. De faller lett fra hverandre i starten, men det er bare å klemme de sammen igjen. Legg de så over på et stekebrett kledd med bakepapir og sett de inn i ovnen.

Del fisken opp i porsjonsstykker. Krydre fisken med krydderblanding og et lett dryss salt. Legg de inn på brettet sammen med grønnsaks-røstiene og stek videre i ca. 8-10 minutter til fisken er ferdig. Bruk en liten kniv for å kjenne om fisken er gjennomvarmet.

Vask og riv salaten i biter.

Server salaten sammen med krydderbakt fisk og grønnsaksrøsti.