Logg inn

Aspargessuppe med egg og bacon


2 voksne

1 bunt Asparges (ca. 250g)
6 dl vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
5 dl Vann (B)
1/2 ts Salt (B)
2 Egg
1 pk Bacon
1 ss Stekeolje (B)
1/2 boks Rømmekolle
Sitron
1/2 ts Salt (B)
1/2 pk Gressløk

Fremgangsmåte

Kutt av toppene på aspargesen (4-5 cm) og legg de til sides (se tips).

Kutt av den nederste delen av aspargesen (1-2 cm) og kast denne. Kutt resten i tykke skiver. Legg skivene i en kjele med vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca. 15 minutter, til de er helt møre.

Kok opp en kjele med vann og salt. Kok aspargestoppene i 3-4 minutter.

Ta ut aspargestoppene av kjelen og avkjøl i kaldt vann (behold kokevannet).

Kok egg i vannet fra aspargestoppene i 7-9 minutter.

Kutt bacon i strimler og stek i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme til de er gylne og sprø. Legg baconet på et tørkepapir slik at fettet renner av.

Ha aspargesbunnene, kokevannet med buljong og rømme i en blender (evt. bruk stavmikser). Kjør til det er en glatt suppe. Smak til med sitronsaft og litt salt.

Finkutt gressløk.

Server suppen med egg, aspargestopper og sprøtt bacon, toppet med gressløk.

Tips
Aspargestoppene kan også bakes i ovn.
Fordel aspargestoppene ut over et bakepapir. Drypp over olivenolje. Krydre godt med flaksalt og nykvernet pepper. Stek midt i ovnen på 220 grader i 7-8 minutter.