Logg inn

4 bean chili*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Hermetisk bønnemix
1/2 stk Hvitløk
2/3 Rødløk
1/2 stk Rød chili
1 stk Paprika
1 stk Gulrot
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Chilipulver (B)
2/3 boks Chilibønner
1 liten boks Hermetisk tomat
1 boks Mais
1 liten pakke Koriander
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Sil laken av bønnemixen og skyll de raskt i kaldt vann.

Finhakk hvitløk, rødløk og chili. Skjær paprika i terninger. Skrell og
kutt gulrot i 1 cm tykke skiver.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en gryte. Ha i hvitløk,
rødløk og chilipulver. La det surre i 2-3 minutter under omrøring.

Tilsett paprika, chili og gulrot, la det surre i et par minutter til.

Ha i bønnemixen, chilibønner og hermetiske tomater. La det hele stå og småkoke under omrøring til risen er ferdig.

Sil laken av maisen. Grovhakk koriander. Tilsett mais og koriander i gryten og smak til med salt og pepper.

Servér chilien med nykokt ris.

Topp chilien med Imat fraiche eller lignende om ønskelig.

Tips

Ønsker du en mer spicy middag
kan du tilsette litt kajennepepper.
Tilsett også litt tørket oregano
om ønskelig.