Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

4 bean chili*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Hermetisk bønnemix
1/2 stk Hvitløk
2/3 Rødløk
1/2 stk Rød chili
1 stk Paprika
1 stk Gulrot
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Chilipulver (B)
2/3 boks Chilibønner
1 liten boks Hermetisk tomat
1 boks Mais
1 liten pakke Koriander
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Sil laken av bønnemixen og skyll de raskt i kaldt vann.

Finhakk hvitløk, rødløk og chili. Skjær paprika i terninger. Skrell og
kutt gulrot i 1 cm tykke skiver.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en gryte. Ha i hvitløk,
rødløk og chilipulver. La det surre i 2-3 minutter under omrøring.

Tilsett paprika, chili og gulrot, la det surre i et par minutter til.

Ha i bønnemixen, chilibønner og hermetiske tomater. La det hele stå og småkoke under omrøring til risen er ferdig.

Sil laken av maisen. Grovhakk koriander. Tilsett mais og koriander i gryten og smak til med salt og pepper.

Servér chilien med nykokt ris.

Topp chilien med Imat fraiche eller lignende om ønskelig.